Historia

Desea Engineering Oy on vuonna 2005 perustettu kotkalainen insinööritoimisto, jonka taustalla on vuosikymmenien rautainen kokemus suunnittelu- ja asiantuntijatehtävistä teollisuuden eri sektoreilla.

Nykyisin toimitilamme sijaitsee Kotkan Keltakalliolla keskeisellä paikalla Kotka-Haminan talousalueella.

Asiakaskuntamme käsittää laajan kirjon teollisuutta sekä Suomessa, että muualla Euroopassa.

Työkalut

Suunnittelutyö tehdään nykyaikaisin menetelmin 3D-mallinnuksena. Päätyökaluna käytämme kotimaista Vertex G4 Plant laitossuunnitteluohjelmistoa. Asiakkaiden käyttöön 3D-mallien tarkastelua varten on ladattavista Vertexin kotisivuilta maksuton VertexViewer.

Lisäksi käytössämme on rajapintaohjelmistona AutoCad LT, jolloin voimme asiakkaan niin halutessa toimittaa esim. PI-kaaviot aidossa dwg-ympäristössä laadittuina.

CAD-ohjelmistoista on käytössämme aina tuorein ohjelmistoversio.

Painelaitteiden lujuuslaskelmat teemme VVD-ohjelmistoa käyttäen pohjautuen EN13445 ja EN13480-3 standardeihin. Lisäksi on tarvittaessa mahdollista toimia myös ASME VIII, PD5500, AD 2000 Merkblatt, TBK2 tai TKN mukaisesti.

Teräsrakenteiden lujuuslaskentaan käytämme Ruukki Oy:n Winrami-ohjelmistoa.

Lisäksi käytössämme on lukuisia eri toimittajien ohjelmistoja eristysten yms. mitoitukseen, sekä luonnollisestikin tavanomaiset ohjelmistot toimistorutiineihin (MS-Office, Acrobat jne.)

Tietokonekalustomme on ajantasaista ja tarvittaessa myös mobiilikäyttöön soveltuvaa, eli voimme toimia myös asiakkaan tiloissa tarjoten esimerkiksi presentaatiotilaisuuksia 3D-malleista dataprojektorilla heijastettuina.

Tekninen suunnittelu pohjautuu nykyisin yhä enenevissä määrin erilaisiin standardeihin, joita on käytössämme kattava valikoima SFS-, PSK, ASME-käsikirjoina ja erillisinä standardeina. Kirjastoa päivitetään jatkuvasti.

Desea Engineering Oy on PSK:n jäsenyritys.

#